Interactieve en feestelijke lectorale rede Wouter Schenke over leiderschap in waardengericht werken

lectorale rede wouter schenke

Lector Wouter Schenke presenteerde op 5 april 2023 zijn lectorale rede. “Leiderschap in waardengericht werken creëert openheid en bevlogenheid”, zo betoogt Wouter, ”waarmee we diepere vragen stellen en onze verantwoordelijkheid voor goed onderwijs oppakken”.

Feestelijk en interactief symposium

De lectorale rede was ingebed in een symposium waar zo’n 100 deelnemers bij aanwezig waren. Het was een interactieve en feestelijke middag dat plaatsvond op het Johannes Fontanus College in Barneveld, waar Penta Nova goede banden mee onderhoudt. Leerlingen van de school ontvingen de schoolleiders, onderzoekers en andere geïnteresseerden. Ook gaven leerlingen een spetterend musicaloptreden rond het thema oog voor talent. Tijdens de workshops - die door de lectoraatsleden werden georganiseerd - kregen de aanwezigen een voorproefje op de lectorale rede. De lectorale rede ‘Oog voor elkaar, op koers met leiderschap in waardengericht werken’ werd door Wouter op een interactieve manier gepresenteerd. Na afloop werd hij door Astrid Venes (bestuurder Marnix Academie) en Penta Nova directeur Arjen van den Akker toegesproken.

Lees de lectorale rede terug

De lectorale rede is hier te downloaden als boek. Ook kun je een gedrukt exemplaar opvragen door een mail te sturen naar info@pentanova.nl.

Uitdragen van waarden

In de lectorale rede gaat Wouter in op het uitdragen van waarden in het onderwijs. Waarden raken de bron van wat we belangrijk vinden. Als je met elkaar samenwerkt en elkaars waarden daarbij onder woorden brengt, kom je tot gedeelde waarden. Zo brengen we samen het onderwijs verder met oog voor elkaar in tijden van polarisatie. Wouter werkt samen met de leden van de lectoraatsgroep aan onderzoek en ontwikkeling naar waardevolle vragen, die de verbindingen versterken met de opleidingen en het werkveld. Het lectoraat sluit hiermee naadloos aan bij de kernwaarden van Penta Nova: persoonlijk, onderzoekend en gedreven.

Lees de lectorele rede van Wouter Schenke terug


Wouter Schenke Arjen van den Akker
Lector Wouter Schenke met Penta Nova-directeur Arjen van den Akker | Fotografie: Jan Buteijn 
workshops lectorale rede wouter schenke
Interactieve workshops tijdens het symposium | Fotografie: Jan Buteijn   
lectorale rede wouter schenke
De lectorale rede van Wouter Schenke | Fotografie: Jan Buteijn