Opleidingen » Schoolleider Basisbekwaam

In de opleiding Schoolleider Basisbekwaam leer je op basisbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. De opleiding richt zich op onderwijskundig leiderschap, veranderingsprocessen en opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. De opleiding is opgebouwd langs twee leerlijnen: de thematische lijn en de persoonlijke lijn.

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is ontwikkeld om op basisbekwaam niveau leiding te kunnen geven aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De opleiding is gebaseerd op de beroepsstandaard van het schoolleidersregister.

Voor wie?
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is bedoeld voor schoolleiders uit  het po, vo en mbo. Om te worden toegelaten is een leidinggevende functie in de school vereist.

Twee varianten
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam kent twee varianten. De reguliere opleiding is de éénjarige opleiding. Leidinggevenden die al een opleiding Middenmanagement (of vergelijkbaar)  hebben afgerond, kunnen een verkort traject volgen. 

Schoolleider Basisbekwaam éénjarige opleiding (reguliere opleiding voor leidinggevenden)
Schoolleider Basisbekwaam Verkort (voor leidinggevenden met een diploma Middenmanagement of vergelijkbaar)

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats. 

Aanmelden voorlichting

Loading