Schoolleider Basisbekwaam | Toelatingseisen

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is bedoeld voor schoolleiders uit het po, vo en mbo. Om te worden toegelaten is een leidinggevende rol in de school vereist. De verkorte opleiding Schoolleider Basisbekwaam is te volgen als je leidinggevende bent met een diploma Middenmanagement (of vergelijkbaar). 

Toelatingseisen 

  • afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs 
  • (mede) verantwoordelijkheid als leidinggevende op school 
  • samenwerkend leren past je 

Intakegesprek 

Wij vinden een goede match tussen aanbod en verwachtingen belangrijk, daarom volgt toelating na een persoonlijk intakegesprek met de kerndocent van de opleiding. Bij het intakegesprek komen onderwerpen tijdsinvestering, literatuur, schrijfvaardigheid, taken in school en samenwerkend leren aan bod. 

Intake op maat 

Na je inschrijving word je uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek van drie kwartier. Vooraf krijg je een uitgebreide toelichting toegestuurd: zowel basisinformatie voor de intake als specifieke informatie over de opleiding van jouw keuze. Omdat je daarmee vrijwel alle informatie al hebt kunnen overdenken, kan het gesprek echt ingaan op wat er het meest toe doet: jijzelf! Zo kan dit eerste gesprek de aftrap zijn voor sterker leiderschap op maat.  

Meer weten? 

Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding? Kom dan naar een voorlichtingsavond. Of schrijf je direct in.