Schoolleider Basisbekwaam | Praktische informatie

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is er in 3 varianten. De eenjarige opleiding (regulier of blended) en de verkorte opleiding voor leidinggevenden die al een opleiding Middenmanagement (of vergelijkbaar) hebben afgerond.

Studiebelasting 

De eenjarige opleiding Schoolleider Basisbekwaam (Regulier en Blended) is een deeltijdopleiding. De studielast is 420 uur.

Ook de kortere opleiding Schoolleider Basisbekwaam Verkort is een deeltijdopleiding. De studielast is 260 uur. 

Lesdagen en leslocaties 

Regulier

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam Regulier start in september. De lesdag is op dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen. 
De opleiding Regulier volg je op dinsdagen bij: 
•    Hogeschool de Kempel (Helmond)
•    Christelijke Hogeschool Ede (Ede)
•    Hogeschool VIAA ( Zwolle)
•    Marnix Academie (Utrecht)

De opleiding Regulier volg je op donderdagen bij:
•    Hogeschool Inholland ( Den Haag, Rotterdam)
•    Hogeschool Leiden (Leiden)
•    Driestar Hogeschool (Gouda)

Blended

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam Blended start in september en bestaat uit 9 dinsdagen online. Daarnaast zijn er drie seminars op donderdag en vrijdag in het midden van het land.  

Verkort

De opleiding Basisbekwaam Verkort start in oktober en vindt doorgaans plaats in Utrecht. De lesdag is op woensdag en de lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen.

Rooster

Klik hier voor het overzicht van alle lesdata. Alle roosters staan per opleiding en per leslocatie op de pagina Roosters.

Kosten 

Regulier: voor 2023-2024 betaal je € 6.199 inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het tweedaagse seminar zijn € 375 inclusief btw. 
Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 350.

Blended: voor 2023-2024 betaal je € 7.324 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 350. 

Verkort: voor 2023-2024 betaal je € 4.490 inclusief koffie en thee, exclusief  € 375 voor het tweedaagse startseminar. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met € 350.

Diploma Schoolleider Basisbekwaam

Alle opleidingen van Penta Nova zijn gebaseerd op de beroepsstandaard PO en VO. Voor PO is het diploma basisbekwaam voorwaardelijk voor registratie in het schoolleidersregister. 

Voor wie in het basisonderwijs werkt: met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).