Schoolleider Basisbekwaam | Praktische informatie

Op deze pagina vind je praktische informatie over de drie opleidingsvarianten.

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is er in drie varianten. De eenjarige opleiding (regulier of blended) en de verkorte opleiding voor leidinggevenden die al een opleiding Middenmanagement (of vergelijkbaar) hebben afgerond.

Omvang 

De eenjarige opleiding Schoolleider Basisbekwaam (Regulier en Blended) is een deeltijdopleiding. De studielast is 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Ook de kortere opleiding Schoolleider Basisbekwaam Verkort is een deeltijdopleiding. De studielast is 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur. 

Lesdagen & leslocaties 

Regulier

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam Regulier start in september. De lesdag is op dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen. 
De opleiding Regulier volg je op dinsdagen bij: 
•    Hogeschool de Kempel (Helmond)
•    Christelijke Hogeschool Ede (Ede)
•    Hogeschool VIAA ( Zwolle)
•    Marnix Academie (Utrecht)

De opleiding Regulier volg je op donderdagen bij:
•    Hogeschool Inholland ( Den Haag, Rotterdam)
•    Hogeschool Leiden (Leiden)
•    Driestar Hogeschool (Gouda)

Blended

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam Blended start in september en bestaat uit 9 dinsdagen online. Daarnaast zijn er drie seminars op donderdag en vrijdag in het midden van het land.  

Verkort

De opleiding Basisbekwaam Verkort start in oktober en vindt doorgaans plaats in Utrecht. De lesdag is op woensdag en de lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen.


De lesdata voor 2022-2023 zijn vastgesteld, klik hier voor een overzicht van lesdata per opleiding per leslocatie. De lesdata voor 2023-2024 zijn nog niet bekend.


Investering 

Regulier: voor 2023-2024 betaal je € 6.199 inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het tweedaagse seminar zijn € 375 inclusief btw. 
Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300.

Blended: voor 2023-2024 betaal je € 7.324 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300. 

Verkort: voor 2023-2024 betaal je € 4.490 inclusief koffie en thee, exclusief  € 375 voor het tweedaagse startseminar. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met € 175.