Schoolleider Basisbekwaam | Praktische informatie

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is er in twee varianten. De reguliere opleiding is de eenjarige opleiding. Leidinggevenden die al een opleiding Middenmanagement (of vergelijkbaar) hebben afgerond, kunnen een verkort traject volgen.

Eenjarige opleidingsvariant (regulier)

Omvang 

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 15 ECTS wat overeenkomt met 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur. 

Lesdagen & leslocaties 

De opleiding start jaarlijks in september. Lesdag is dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie, van 9.00 tot 17.00 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast is er een aantal onbegeleide leerkringbijeenkomsten op de scholen van de betreffende deelnemers van de leerkring.  

De opleiding wordt aangeboden door Hogeschool Inholland (Den Haag, Rotterdam) (donderdag), Hogeschool Leiden (donderdag), Driestar Hogeschool (Gouda)(donderdag), Hogeschool de Kempel (Helmond) (dinsdag), Marnix Academie (Utrecht) (dinsdag), Christelijke Hogeschool Ede (dinsdag), Hogeschool Viaa (Zwolle) (dinsdag). 

Investering 

Voor de leergang 2021-2022 betaal je € 5.855,- inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het seminar zijn € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300,-.  

Verkorte opleidingsvariant 

Omvang

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam Verkort is een deeltijdopleiding. De studielast is 10 ECTS wat overeenkomt met 280 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Lesdagen & leslocaties

Het traject start jaarlijks in oktober en duurt acht maanden. Lesdag is woensdag van 10.00 tot 17.00 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar. Gemiddeld één keer per maand is er een studiedag op school.

De leslocatie is de Marnix Academie in Utrecht of de Christelijke Hogeschool in Ede.

Investering 

Voor de leergang 2021-2022 betaal je € 3.625,- inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het seminar zijn € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 175,-.