Opleidingen » Schoolleider Vakbekwaam

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is het vervolg op de opleiding Schoolleider Basisbekwaam. Je leert hier op vakbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. Je verdiept je kennis van onderwijskundig leiderschap en veranderprocessen. Ook duik je verder in opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld transformationeel en onderzoeksmatig leiderschap. Je volgt daarnaast lessen in bestuur en governance en de resultaten en opbrengsten van verandering. 

Voor wie?

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is voor schoolleiders uit het primair-, het voortgezet- en het middelbaar onderwijs. Om te worden toegelaten is het diploma Schoolleider Basisbekwaam (of vergelijkbaar) en enige ervaring in een aanstelling als schoolleider vereist.

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam kent twee varianten. De reguliere opleiding is de éénjarige opleiding met eens in de twee à drie weken een lesdag. Daarnaast kun je kiezen voor een compacter traject met ongeveer eens per maand een tweedaags seminar en daarnaast een startdag en afstudeerdag.

Twee varianten: 
Schoolleider Vakbekwaam éénjarige opleiding (reguliere opleiding met 15 lesdagen)
Schoolleider Vakbekwaam in 6 seminars (compacte opleiding in 6 seminars)

 

Download de brochure schoolleider vakbekwaam

 

Voorlichtingsavonden

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met het coronavirus zullen de voorlichtingsbijeenkomsten online plaatsvinden. 

Aanmelden voorlichting

Loading