Opleidingen » Schoolleider Vakbekwaam

 

 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is het vervolg op de opleiding Schoolleider Basisbekwaam. Je leert hier op vakbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. Je verdiept je kennis van onderwijskundig leiderschap en veranderprocessen. Ook duik je verder in opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld transformationeel en onderzoeksmatig leiderschap. Je volgt daarnaast lessen in bestuur en governance en de resultaten en opbrengsten van verandering. 

 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is ontwikkeld om op vakbekwaam niveau leiding te kunnen geven aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De opleiding is gebaseerd op de beroepsstandaard van het schoolleidersregister.

Voor wie?
De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is bedoeld voor schoolleiders uit het po, vo en mbo. Om te worden toegelaten is het diploma Schoolleider Basisbekwaam (of vergelijkbaar) en enige ervaring in een aanstelling als schoolleider vereist.

Twee varianten
De opleiding Schoolleider Vakbekwaam kent twee varianten. Er is een eenjarige opleiding met eens in de twee à drie weken een lesdag. Daarnaast kun je kiezen voor de variant met ongeveer eens per maand een tweedaags seminar en daarnaast een startdag en afstudeerdag. Beide varianten zijn qua inhoud hetzelfde en hebben gelijke studiebelasting, alleen is deze anders verdeeld.

Schoolleider Vakbekwaam eenjarige opleiding (opleiding met 15 lesdagen)
Schoolleider Vakbekwaam in seminars (opleiding met 6 tweedaagse seminars en start- en afstudeerdag)

 

Download de brochure schoolleider vakbekwaam

 

Voorlichtingsavonden

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats. 

Aanmelden voorlichting

Loading