Opleidingen » Schoolleider Vakbekwaam

Opleiding Schoolleider Vakbekwaam

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is ontwikkeld om op vakbekwaam niveau leiding te kunnen geven aan scholen in het po, vo en mbo. De opleiding is gebaseerd op de nieuwe beroepsstandaard van het schoolleidersregister en komt door onderzoeksmatig leiderschap als uitgangspunt te nemen tegemoet aan de ontwikkeling naar opbrengstgericht werken in het onderwijs. De opleiding Schoolleider is opgebouwd langs drie leerlijnen: de thematische lijn, de persoonlijke lijn en de onderzoekslijn.

Voor wie?

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is voor schoolleiders uit het primair-, het voortgezet- en het middelbaar onderwijs. De opleiding richt zich op onderwijskundig leiderschap, veranderingsprocessen en opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. Om te worden toegelaten is het diploma Schoolleider Basisbekwaam (of vergelijkbaar) en enige ervaring in een aanstelling als schoolleider vereist.

De opleiding is te volgen als eenjarige opleiding. Daarnaast kun je kiezen voor een intensiever traject in de vorm van zes tweedaagse seminars. 

Vakbekwaam in 6 seminars
Vakbekwaam éénjarige opleiding

Inschrijven

Download de brochure

 

Aanmelden voorlichtingsavond

Loading