Opleidingen » Schoolleider Vakbekwaam

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is het vervolg op de opleiding Schoolleider Basisbekwaam. Je leert hier op vakbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. Je verdiept je kennis van onderwijskundig leiderschap en veranderprocessen. Ook duik je verder in opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld transformationeel en onderzoeksmatig leiderschap. Je volgt daarnaast lessen in bestuur en governance en de resultaten en opbrengsten van verandering. 

Voor wie?

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is voor schoolleiders uit het primair-, het voortgezet- en het middelbaar onderwijs. Om te worden toegelaten is het diploma Schoolleider Basisbekwaam (of vergelijkbaar) en enige ervaring in een aanstelling als schoolleider vereist.

De opleiding is te volgen als eenjarige opleiding. Daarnaast kun je kiezen voor een intensiever traject in de vorm van zes tweedaagse seminars. 

Vakbekwaam in 6 seminars
Vakbekwaam éénjarige opleiding

Download de brochure schoolleider vakbekwaam

 

Voorlichtingsavonden

Voorlichting

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gegeven door kerndocenten van de opleiding. Iedere locatie heeft zijn eigen vaste programma voor een voorlichting. Het is dus geen inloopavond. Op deze pagina vind je de eerstvolgende voorlichtingsdata en onderaan de pagina kun je je aanmelden.

In verband met het coronavirus zullen de voorlichtingsbijeenkomsten online plaatsvinden. 

Aanmelden voorlichting

Loading