Opleidingen » Schoolleider Vakbekwaam

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is het vervolg op de opleiding Schoolleider Basisbekwaam. Je leert hier op vakbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. Je verdiept je kennis van onderwijskundig leiderschap en veranderprocessen. Ook duik je verder in opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld transformationeel en onderzoeksmatig leiderschap. Je volgt daarnaast lessen in bestuur en governance en de resultaten en opbrengsten van verandering. 

Voor wie?

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is voor schoolleiders uit het primair-, het voortgezet- en het middelbaar onderwijs. Om te worden toegelaten is het diploma Schoolleider Basisbekwaam (of vergelijkbaar) en enige ervaring in een aanstelling als schoolleider vereist.

De opleiding is te volgen als eenjarige opleiding. Daarnaast kun je kiezen voor een intensiever traject in de vorm van zes tweedaagse seminars. 

Vakbekwaam in 6 seminars
Vakbekwaam éénjarige opleiding

Download de brochure schoolleider vakbekwaam

 

Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavond
Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van de voorlichtingsbijeenkomsten. Je krijgt er informatie over de opleidingen, kunt praten met studenten en een persoonlijk adviesgesprek aanvragen. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleidingen.

Een voorlichtingsavond heeft een vast programma, het is dus geen inloopavond. 

Loading