Schoolleider Vakbekwaam | Praktische informatie

Op deze pagina vind je praktische informatie over de drie opleidingsvarianten.

Omvang 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 15 ECTS wat overeenkomt met 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur. 

Lesdagen & leslocaties 

Regulier

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Regulier start in september. De lesdag is op dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen. 
De opleiding Regulier volg je op dinsdagen bij: 
•    Hogeschool de Kempel (Helmond)
•    Christelijke Hogeschool Ede (Ede)
•    Hogeschool VIAA ( Zwolle)
•    Marnix Academie (Utrecht)

De opleiding Regulier volg je op donderdagen bij: 
•    Hogeschool Inholland ( Den Haag, Rotterdam)
•    Hogeschool Leiden (Leiden)
•    Driestar Hogeschool (Gouda)

Blended

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Blended start in september en bestaat uit 9 online lesdagen (op donderdag), gecombineerd met drie tweedaagse seminars (op maandag en dinsdag) in een hotel in het midden van het land.  

Seminars

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Seminars start in september en bestaat uit 3 losse lesdagen  en zes tweedaagse seminars (op maandag en dinsdag) in een hotel in het midden van het land. 

De lesdata voor 2022-2023 zijn vastgesteld, klik hier voor een overzicht van lesdata per opleiding per leslocatie.
 

Investering 

Regulier: voor 2023-2024 betaal je € 6.399 inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het tweedaagse seminar zijn € 375 inclusief btw. 
Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 250.

Blended: voor 2023-2024 betaal je € 7.524 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 250.

Seminars: voor 2023-2024 betaal je € 8.890 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. €250.