Schoolleider Vakbekwaam | Praktische informatie

Op deze pagina vind je praktische informatie over beide opleidingsvarianten.

Eenjarige opleiding (regulier)

Omvang 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 15 ECTS wat overeenkomt met 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur. 

Lesdagen & leslocaties 

De opleiding start in september. De lesdag is op dinsdag of op donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Lestijden zijn tussen 9.00 en 17.00 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op de hogeschool. Daarnaast is er een aantal onbegeleide leerkringbijeenkomsten op de scholen van de betreffende deelnemers van de leerkring. 

De opleiding kun je volgen bij Hogeschool Inholland (Den Haag, Rotterdam, donderdag), Hogeschool Leiden (donderdag), Driestar Hogeschool (Gouda, donderdag), Marnix Academie (Utrecht, dinsdag), Christelijke Hogeschool Ede (dinsdag), Hogeschool Viaa (Zwolle, dinsdag).

Investering 

Voor 2022-2023 betaal je € 5.855,- inclusief lunch en koffie/thee. De verblijfskosten voor het tweedaagse seminar zijn € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 250,–. 

Opleiding in seminars

Omvang 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam in seminars is een deeltijdopleiding in zes tweedaagse seminars. Het programma is gelijk aan dat van de eenjarige opleiding. De studielast is 15 ECTS wat overeenkomt met 420 uur. 

Lesdagen & leslocatie 

De opleiding start eind september met een startdag. Daarna volgen de zes tweedaagse seminars op donderdag en vrijdag. Elk seminar bestaat uit vijf dagdelen met een overnachting. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerdag.  

De opleiding vindt plaats in een conferentieoord in Garderen (op de Veluwe, nabij de A1). 

Investering 

Voor 2022-2023 betaal je € 8.220,- inclusief alle maaltijden en overnachtingen. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 250,-.