Schoolleider Vakbekwaam | Praktische informatie

De opleiding Vakbekwaam is gebaseerd op de beroepsstandaard van het schoolleidersregister PO en VO.

Omvang 

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur. 

Lesdagen & leslocaties 

Regulier

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Regulier start in september. De lesdag is op dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. Aan het begin van de opleiding is er een tweedaags seminar met overnachting. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op school. Daarnaast ga je op pad naar enkele scholen. 
De opleiding Regulier volg je op dinsdagen bij: 

  • Christelijke Hogeschool Ede (Ede)
  • Hogeschool Viaa ( Zwolle)
  • Marnix Academie (Utrecht)
  • Hogeschool de Kempel (regio Maastricht/Sittard/Roermond/Helmond)

De opleiding Regulier volg je op donderdagen bij: 

  • Hogeschool Inholland (Rotterdam)
  • Hogeschool Leiden (Leiden)
  • Driestar Hogeschool (Gouda)

Blended

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Blended start in september en bestaat uit 9 online lesdagen (op donderdag), gecombineerd met drie tweedaagse seminars (op maandag en dinsdag) in een hotel in het midden van het land.  

Seminars

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam Seminars start in september en bestaat uit 3 losse lesdagen  en zes tweedaagse seminars (op dinsdag en woensdag) in een hotel in het midden van het land. 

Roosters

Klik hier voor het overzicht van alle lesdata. Alle roosters staan per opleiding en per leslocatie op de pagina Lesdata.

Investering 

Regulier: voor 2024-2025 betaal je € 7.039 inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het tweedaagse seminar zijn € 375 inclusief btw. 
Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 350.

Blended: voor 2024-2025 betaal je € 8.279 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 350.

Seminars: voor 2024-2025 betaal je € 9.779 inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten voor de seminars. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. €350.