Schoolleider Vakbekwaam | Toelatingseisen

De opleiding Schoolleider Vakbekwaam is bedoeld voor leidinggevenden uit het primair-, het voortgezet- en het middelbaar onderwijs in het bezit van diploma Schoolleider Basisbekwaam of anders verworven competenties (bijvoorbeeld door ervaring of vergelijkbare opleiding zoals een master). 

Toelatingseisen 

  • afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs 
  • (eind)verantwoordelijk als leidinggevende op school 
  • diploma Schoolleider Basisbekwaam (of beheersing anders verworven competenties)  
  • Je vind het interessant om samenwerkend te leren (van en met elkaar)

Intakegesprek 

Wij vinden een goede match tussen aanbod en verwachtingen belangrijk, daarom volgt toelating na een persoonlijk intakegesprek met de kerndocent van de opleiding. Bij het intakegesprek komen onderwerpen zoals tijdsinvestering, literatuur, schrijfvaardigheid, taken in school en samenwerkend leren aan bod. 

Intake op maat 

Na je inschrijving word je uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek van drie kwartier. Vooraf krijg je een uitgebreide toelichting toegestuurd: zowel basisinformatie voor de intake als specifieke informatie over de opleiding van jouw keuze. Omdat je daarmee al veel informatie hebt ontvangen, kan het gesprek echt ingaan op wat er het meest toe doet: jijzelf! Zo kan dit eerste gesprek de aftrap zijn voor sterker leiderschap op maat.  
 

Meer weten? 

Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding? Kom dan naar een voorlichtingsavond. Of schrijf je direct in.