Nieuw bij Penta Nova: Opleiding Schoolleider Vernieuwend Onderwijs

Opleiding Schoolleider Vernieuwend Onderwijs

De opleidingen Schoolleider Basisbekwaam en Schoolleider Vakbekwaam kennen een nieuwe variant: Opleiding Schoolleider Vernieuwend Onderwijs. Deze nieuwe opleiding leidt je in 1,5 jaar tijd op tot dé schoolleider van de toekomst. Je ontdekt wie jij bent als leider en hoe jouw handelen bijdraagt aan de visie op het onderwijs van morgen.

Tijdens de Opleiding Schoolleider Vernieuwend Onderwijs ontwikkel je competenties om op een innovatieve, inspirerende en verbindende manier leiding te geven aan jouw school. Thema’s zoals authentiek leiderschap, werken met de onderstroom en de ecologie van het leren staan hierbij centraal. Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke ambitie voor vernieuwend onderwijs en leert hoe je leiding kunt geven aan een professionele school- en leercultuur.

Na het afronden van deze opleiding weet je hoe je een vernieuwings- of transitieproces kunt begeleiden en heb je alle handvatten die een schoolleider nodig heeft om duurzaam onderwijs te verzorgen. Je ontvangt je bevoegdheid Schoolleider Vakbekwaam, of Schoolleider Basisbekwaam als je tijdens de opleiding nog niet werkzaam bent als schoolleider.


Lees meer over deze opleiding