Nieuwe directeur én lector bij Penta Nova

Nieuwe directeur en nieuwe lector

Op 1 juni is Arjen van den Akker (61) gestart als directeur van Penta Nova, Academie voor schoolleiderschap. We zijn blij dat Arjen ons is komen versterken; we kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Van den Akker heeft ruime ervaring in het hoger onderwijs en in het aansturen van opleidingen.

“Hij kan leiding geven aan de doorontwikkeling van Penta Nova en zorgen voor verdere verhoging van de kwaliteit van onze opleidingen”, aldus Rens Rottier, bestuurder van Penta Nova.

Arjen is geboren en getogen in Friesland, maar woont nu in prachtig Zwolle.  Arjen is getrouwd en heeft 3 kinderen. Sport en bewegen maken een belangrijk deel uit van zijn leven. Daarnaast leest hij graag romans is hij dol op de natuur en vooral ook op de zee.

Wouter Schenke nieuwe lector

Naast de start van Arjen houdt Wouter Schenke zich sinds 1 september als nieuwe lector bezig met onderzoek naar waardengericht leiderschap, het leren in scholen en de rol die de schoolleider daarbij speelt.

Rens Rottier: “Met deze twee nieuwe sleutelfiguren is Penta Nova zowel organisatorisch als inhoudelijk klaar voor een mooie toekomst. We bedanken interimmanager Peter de Leeuwerk, die in het afgelopen jaar het fundament heeft gelegd waarop onze nieuwe directeur en lector kunnen voortbouwen.”

Wouter woont in Haarlem en gaat in zijn vrije tijd graag op reis. In Nederland en het buitenland. Hij wisselt mooie stedentrips af met lange wandelingen in de natuur.

Penta Nova in het kort

Penta Nova, Academie voor schoolleiderschap, is een samenwerkingsverband van zeven hogescholen. Leiderschapsontwikkeling, onderzoek doen en persoonlijke groei vormen dé kern in de opleidingen. Penta Nova biedt opleidingen voor middenmanagement en schoolleiders, waaronder de Master Educational Leadership.

De zeven samenwerkende hogescholen zijn Christelijke Hogeschool Ede (Ede), Driestar Hogeschool (Gouda), Hogeschool Inholland  (Den Haag, Rotterdam), Hogeschool de Kempel (Helmond), Hogeschool Leiden (Leiden), Hogeschool Viaa (Zwolle) en Marnix Academie (Utrecht).

Bekijk hier alle opleidingen van Penta Nova