'Dansen in de regen': de schoolleider als student in het coronatijdperk

dansen in de regen mel schoolleider corona

‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it is about learning to dance in the rain’. Deze quote van Vivian Greene verwoordt op een treffende manier waar schoolleiderschap in lastige tijden over gaat. In het artikel ‘Dansen in de regen’ vertellen drie schoolleiders over dansen in de regen tijdens hun tweejarige Master Educational Leadership. Een periode die werd getekend door leven in de ban van de pandemie.

Edith Pijpers-Streefkerk, werkzaam bij de schoolleidersopleidingen van Penta Nova en het Marnix Onderwijscentrum, ging met drie schoolleiders c.q. studenten van de master Educational Leadership bij Penta Nova in gesprek over de gevolgen van de pandemie op hun studie en het werk als schoolleider.

Marijke Aarnoutse-Biersteker, Wico Blokland en Sanne Meijrink vertellen in het artikel Dansen in de regen (verschenen in BSM 5/2022) hoe zij er in geslaagd zijn aandacht te blijven houden voor organisatieontwikkeling. Ze vertellen over hun drijfveren, teleurstellingen en kansen en beschrijven onverwachte en blijvende effecten. Met hun verhalen laten zij zien dat het waardevol is altijd te blijven zoeken naar kansen en oog te houden voor de, soms onverwachte, mogelijkheden.

Dansen in de regen

Hier vind je het het hele artikel Dansen in de regen uit de mei-editie van Basischoolmanagement. 

Lees het artikel

Meer informatie over de master Educational Leadership 

Wil jij jouw professionele ontwikkeling als schoolleider een impuls geven? En wil je net als de hierboven genoemde schoolleiders een verdiepingsslag maken met je team en het onderwijs op jouw school naar een hoger plan tillen? Dan is de master Educational Leadership bij Penta Nova wellicht iets voor jou. Je vindt meer informatie op de website en bent van harte uitgenodigd bij een voorlichting!

Contactinformatie auteur 

Edith Pijpers - Streefkerk
e.pijpers@hsmarnix.nl