Mooie scores voor de MEL in de Nationale Studenten Enquête 2023!

NSE resultaten 2023

Studenten van de Master Educational Leadership zijn net als voorgaande jaren zeer positief over hun opleiding bij Penta Nova. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023, die begin dit jaar is uitgevoerd.

Studenten zeer tevreden over de MEL

Uit de resultaten van de NSE 2023 blijkt dat studenten van de Master Educational Leadership zeer te spreken zijn over de docenten waarvan ze les krijgen. Zo wordt de inhoudelijke deskundigheid van docenten beoordeeld met maar liefst een 4,57 uit 5. En hebben de docenten volgens de MEL-studenten veel kennis over de beroepspraktijk (4,43).

De algemene tevredenheid van de kwaliteit van de master beoordelen de studenten met een 4,35 op een vijfpuntschaal en de sfeer op de opleiding vinden zij een mooie 4,43 waard. Van de keuzethema’s die Penta Nova het belangrijkste vindt, scoren verdiepend leren (4,21), gelijke behandeling (4,13) en uitdaging en inzet (4,17) het hoogste.

Ten opzichte van vorig jaar heeft het onderwerp informatie vanuit de opleiding de grootste groei doorgemaakt. In 2023 beoordelen studenten dit met een 4,22, terwijl dit vorig jaar nog op een 3,76 uitkwam.

Deze mooie resultaten maken dat ruim 74% van de studenten aangeeft opnieuw te kiezen voor de MEL van Penta Nova. En daar zijn we trots op!

Bekijk het factsheet
 

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek naar studenttevredenheid dat wordt uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Begin dit kalenderjaar werden studenten van 74 hogescholen en universiteiten in Nederland uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. In een uitgebreide vragenlijst gaven zij aan hoe tevreden ze zijn over verschillende onderdelen van hun studie en hun onderwijsinstelling.