Overslaan en naar de inhoud gaan
Studenten MEL Penta Nova

Meer weten over deze opleiding?

Master Educational Leadership | Praktische informatie

Omvang 

De Master Educational Leadership is een tweejarige professionele masteropleiding. De studielast is 30 ECTS (European Credits) per jaar wat overeenkomt met 840 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van 20 uur.

Lesdagen en leslocaties 

De Master Educational Leadership volg je in Zwolle, Utrecht of Haarlem.

Utrecht (Marnix academie): start januari 2025

Zwolle (Hogeschool Viaa): start september 2024

Haarlem (Inholland): start september 2024

De lesdagen: om de week op donderdag van 9.30 en 16.30 uur. 

Aan het begin van de opleiding en aan het begin van semester 2 en 4 is een tweedaags seminar met overnachting gepland. 

Rooster

Wil je weten hoe het rooster voor de Master Educational Leadership eruit ziet? Klik hier voor het rooster.

Kosten

Voor 2024-2025 bedraagt het collegegeld €8.679 per jaar. De verblijfskosten voor de seminars in het eerste, tweede en vierde semester bedragen € 375 per seminar, inclusief btw. De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming, maar zijn maximaal € 1.500. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 500 voor de gehele studietijd.

Voor deze master kun je de lerarenbeurs aanvragen. Het CROHO-nummer van de Master Educational Leadership bestaat uit het BRIN-nummer (10IZ) en de opleidingscode (ISAT70139). Meer informatie vind je op de pagina Tegemoetkoming studiekosten.

Mastergraad

De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Acccreditatieorganisatie (NVAO). Als je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je de mastergraad Master of Arts.

 

Opleiding in company? 

Voor besturen is het mogelijk om deze opleiding op een eigen locatie te organiseren. Geïnteresseerd? Neem contact op met het secretariaat.