Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer weten over deze opleiding?

Master Educational Leadership | Praktische informatie

Omvang 

De Master Educational Leadership is een tweejarige professionele masteropleiding. De studielast is 30 ECTS (European Credits) per jaar wat overeenkomt met 840 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van twintig uur.

Lesdagen & leslocaties 

De Master Educational Leadership start in september in Zwolle. En in januari in Utrecht. De lesdag is donderdag. Lestijden zijn tussen 9.30 en 16.30 uur. 

De opleiding kun je volgen bij: 
Marnix Academie in Utrecht op donderdag.
Hogeschool Viaa in Zwolle op donderdag.
Aan het begin van de opleiding en aan het begin van semester 2 en 4 is een tweedaags seminar met overnachting gepland. Gemiddeld is er eens per twee weken een lesdag.

Investering

Voor 2023-2024 bedraagt het collegegeld €7.939 per jaar. De verblijfskosten voor de seminars in het eerste, tweede en vierde semester bedragen € 375 per seminar, inclusief btw. De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming. Voor de aanschaf van boeken houd je rekening met een bedrag van ca. € 500 voor de gehele studietijd.

Mastergraad

De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Acccreditatieorganisatie (NVAO). Als je de opleiding succesvol afrondt ontvang je de mastergraad Master of Arts.

 

Omvang 

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijdopleiding. De studielast is 30 ECTS per jaar (840 uur). Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van twintig uur bij veertig schoolweken. 

Lesdagen & leslocatie 

De opleiding kun je volgen bij de Marnix Academie (Utrecht, start in januari) en Hogeschool Viaa (Zwolle, start in september). Gemiddeld is er eens per twee weken op donderdag een lesdag op de hogeschool. Lestijden zijn tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Aan het begin van het eerste, tweede en vierde semester is een tweedaags seminar. Ook loop je in het eerste jaar, als externe oriëntatie, mee met een leidinggevende buiten het onderwijs. In het tweede jaar maak je een internationale studiereis. 

 

Rooster

Wil je weten hoe het rooster voor de Master Educational Leadership, die van start gaat in januari er uit ziet? Download hier het rooster.

Investering

Het collegegeld voor 2023-2024 is € 7.939 per jaar. De kosten voor de 3 seminars zijn € 375 per seminar, inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 500 voor de gehele studietijd.

De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming, maar zijn maximaal € 1.500.

Voor deze master kan de lerarenbeurs worden aangevraagd. Meer informatie vind je op de pagina over Investeringen.

Opleiding in company? 

Voor besturen is het mogelijk om deze opleiding op een eigen locatie te organiseren. Geïnteresseerd? Neem contact op met het secretariaat.