Master Educational Leadership | Praktische informatie

Uitgangspunten

✅ Gecombineerde competenties voor primair en voortgezet onderwijs
✅ Onderzoeksmatig leidinggeven
✅ Praktijkgericht (hbo-master)
✅ Leren van en met elkaar

Omvang 

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijdopleiding. De studielast is 30 ECTS per jaar (840 uur). Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van twintig uur bij veertig schoolweken. 

Lesdagen & leslocatie 

De opleiding start op 13 januari 2022 in Utrecht en in september 2022 in Zwolle. Elke twee weken is er op donderdag een lesdag op de hogeschool. Lestijden zijn van 09.30 tot 16.30 uur. Per leslocatie zijn afwijkingen mogelijk. [Kijk hier voor het actuele rooster]. 

Aan het begin van het eerste, tweede en vierde semester is een tweedaags seminar. Ook loop je in het eerste jaar, als externe oriëntatie, mee met een leidinggevende buiten het onderwijs. In het tweede jaar maak je een internationale studiereis. 

De master kun je volgen aan de Marnix Academie (Utrecht) en Hogeschool Viaa (Zwolle). 

Rooster

Wil je weten hoe het rooster voor de Master Educational Leadership, die van start gaat in januari er uit ziet? Download hier het rooster.

Investering

Het collegegeld (2021-2022) is € 7.438,- per jaar. De verblijfskosten voor de seminars zijn € 325,- per seminar, inclusief btw. De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ± € 500,- voor de gehele studietijd.

Voor deze master kan de lerarenbeurs worden aangevraagd. Meer informatie vind je op de pagina over Investeringen.

Opleiding in company? 

Voor besturen is het mogelijk om deze opleiding op een eigen locatie te organiseren. Geïnteresseerd? Neem contact op met het secretariaat.