Docent van de Maand | Thea de Mots: "Je bijdrage als (toekomstig) schoolleider doet ertoe"

Thea de Mots Driestar educatief

Bij Penta Nova vinden wij het belangrijk om te weten wie jij bent, maar ook dat jij ons goed kent. Daarom stellen we je graag de volgende Docent van de Maand voor: Thea de Mots van Driestar educatief.

Thea de Mots is op diverse lesplaatsen van Penta Nova werkzaam als leerkringbegeleider. Ze helpt de toekomstige schoolleider in het verkrijgen van nieuwe inzichten en bewustwordingsprocessen. 

Wat vind jij een belangrijk onderdeel van de studie? 

"Het is mooi om studenten ervan bewust te maken hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is. Leidinggeven aan anderen vraagt eerst om leiding te geven aan jezelf. Waar sta je voor én waar ga je voor?"

Waar voldoet een goede schoolleider aan?

"Een goede schoolleider kent zijn kwaliteiten en tekort én weet daar naar te handelen. Hij heeft goede luistervaardigheden én weet zijn team te enthousiasmeren en te motiveren voor het welzijn van kinderen/ jongeren én te zorgen voor goed kwalitatief onderwijs." 

Wat vind je belangrijk om mee te geven aan studenten? 

"Je bijdrage als (toekomstig) schoolleider doet er toe. Een goede leider stelt zich kwetsbaar op, is visionair en ontwikkelt zijn mensen."

Wat vind je het leukst aan je werk als leerkringbegeleider? 

"Het werken met studenten geeft vreugde én energie. Ieder mens is uniek en ontwikkelt op zijn of haar eigen manier. Dát confronteert je soms met jezelf waardoor je ook in ontwikkeling blijft. Ik geniet altijd van de verschillende dynamieken van de groep én daar zo goed mogelijk op proberen aan te sluiten. Ook haal ik veel energie uit  het bijdragen aan de ontwikkeling van studenten op persoonlijk leiderschap.

Ik werk graag voor én met mensen. Het ontwikkelen van mensen en organiseren boeit mij in welke fase dan ook."

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Ik geniet erg veel van wandelen, fietsen en ik lees graag. Daarnaast luister ik graag naar verschillende soorten muziek."

Over Penta Nova

Penta Nova, de academie voor schoolleiderschap, is een samenwerkingsverband van zeven hogescholen. Leiderschapsontwikkeling, onderzoek doen en persoonlijke groei vormen dé kern in onze opleidingen voor (toekomstige) schoolleiders. Benieuwd naar het opleidingsaanbod? Neem dan een kijkje in het overzicht van alle Penta Nova-opleidingen of meld je aan voor een voorlichting.

Meld je aan voor een voorlichting