Paul Kupper

Kerndocent OSL-BB en themadocent OSL-VB Blended

Aanpak

Hoe vaak zien we onderwijs nog als vrije tijd? Dit is immers de letterlijke vertaling van het Griekse woord school (scholè). In mijn optiek gaat onderwijs over het maken van verbinding met de ander, samen nieuwsgierig zijn en experimenteren, het stellen van verdiepende vragen (aan jezelf en de ander) en dat allemaal in een context van ruimte, eigenaarschap en spel. Vanuit dat perspectief zie ik uit naar alle ‘vrije tijd’ die ik met andere onderwijsprofessionals mag doorbrengen.

Quote

"Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen." (Van Alphen 1787)

Mijn activiteiten

Naast mijn rol als kerndocent voor de OSL-BB ben ik ook themadocent voor de OSL-VB Blended, waarbij het beste van online onderwijs gecombineerd wordt met meerdere seminars, bij Penta Nova. Ook ben ik werkzaam als Projectleider bij de Hogeschool Leiden en Lego® Serious Play®-facilitator.

Mijn expertise

Mijn expertise ligt vooral in het ontwikkelen van leiderschap, het versterken van organisatieculturen, het begeleiden van onderwijstransities en ontwerpen/hosten van creatieve sessies waarbij ‘spel’ en ‘lef’ vaste ingrediënten zijn.