Marco Bulthuis

Kerndocent, leerkringbegeleider, PAL-trainer

Aanpak 

Wie ben jij als professional? Wat laat je wel en niet van jezelf zien in je rol als leider? Ben je daar tevreden mee? En hoe is dat voor de mensen waarmee je werkt? Deze en soortgelijke vragen komen regelmatig terug in gesprekken die ik met studenten of professionals voer. Het is mijn verlangen dat mensen elkaar binnen de organisaties waarin ze werkzaam zijn écht ontmoeten. Dat persoonlijke kwaliteiten én schaduwkanten zichtbaar mogen zijn, waardoor de samenwerking en het contact tussen mensen rijker wordt en er ruimte ontstaat voor (samen) leren en ontwikkeling. Met een houding die gekenmerkt wordt door presentie, probeer ik in de verschillende rollen die ik binnen Penta Nova inneem, een dergelijke ontwikkeling te stimuleren. 

Quote 

"Ring the bells that still can ring  

Forget your perfect offering  

There is a crack in everything  

That's how the light gets in."  

(Leonard Cohen, ‘Anthem’)

Mijn activiteiten 

Vanuit verschillende rollen houd ik mij bezig met thema’s als leiderschap, organisatiecultuur, professionele identiteit en sociale veiligheid. 

Mijn expertise 

Vanuit mijn ervaring als schoolleider en begeleidingskundige heb ik de waarde van ‘ruimte’ leren kennen. Ruimte geven voor de persoon naast de professie, ruimte nemen voor stilstaan en even terugkijken om door te kunnen gaan en ruimte voor het authentieke gesprek. Studenten en collega’s geven mij terug dat ze mijn betrokkenheid, fijngevoeligheid en integriteit waarderen.