Herman Wiegeraad

Docent Bedrijfsvoering

Aanpak

Ik ben al ruim 25 jaar werkzaam in allerlei functies in het onderwijs. Leerkracht in speciaal- en basisonderwijs, directeur, controller, beleidsmedewerker, adviseur en bestuurder (PO/VO). Hierdoor is mijn kennis van alle facetten van het onderwijs aanwezig. Het evenwicht tussen beleid, inzet van middelen en inzet van tijd is voor mij de sleutel tot succes: het geven van goed onderwijs aan de kinderen die ons zijn toevertrouwd.

Quote

“Als je op de juiste wijze je middelen inzet en daarbij keuzes durf te maken, kan je elk doel bereiken.”

Mijn activiteiten

Drie dagen in de week ben ik lid college van bestuur bij Spectrum-SPCO met als beleidsterreinen bedrijfsvoering, onderwijs & kwaliteit en huisvesting. 
De andere twee dagen werk ik als zelfstandige aan verschillende opdrachten: interim-controller en als extern-adviseur op vraagstukken van bestuur & management, onderwijs & kwaliteit en huisvesting.

Daarnaast ben ik docent bedrijfsvoering bij Penta Nova in de opleidingen Middenmanagement, Basisbekwaam, Vakbekwaam en in Herregistratiemodules. 

Mijn expertise

Hoewel voor veel schoolleiders bedrijfsvoering niet hun ding is, weet ik mensen altijd enthousiast te maken voor dit onderdeel. Ik laat hen zien dat bedrijfsvoering geen boekhoudopleiding is, maar dat het een integraal onderdeel is van het totale beleid binnen je organisatie.