Symposium 'Lerend leiderschap in co-creatie' (vrijdag 8 april)

leadership-pentanova

Schoolleiderschap is steeds meer gericht op het leren van professionals en het lerend vermogen van de organisatie zelf. Dat vraagt een ander soort leiderschap van schoolleiders.

Op het AVS-jaarcongres presenteren dit voorjaar vijftien auteurs het boek Lerend leiderschap in co-creatie met inzichten uit onderzoek over leiderschap in het onderwijs in zowel het po, vo en mbo. Aan dit boek hebben ook twee auteurs meegewerkt die verbonden zijn aan Penta Nova: Judith Amels en Lisette Uiterwijk. Zij hebben een hoofdstuk geschreven over onderzoeksmatig werken en onderzoeksmatig leiderschap.

Naar aanleiding van het boek wordt op vrijdag 8 april 2022 in de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen een interactieve dag georganiseerd voor schoolleiders en onderzoekers uit Nederland en Vlaanderen. Interactief omdat we samen actief aan de slag gaan: schoolleiders brengen hun praktijkkennis en ervaring mee; onderzoekers brengen hun onderzoekskennis in. Samen ‘co-construeren’ we praktische tools bij elk van de tien hoofdstukken om te groeien in eigen leiderschapsprakijkten en de toekomstagenda voor schoolleiderschap verder te realiseren.

Doe mee, breng je ervaring en praktijk- of onderzoekskennis is en leer met en van elkaar over leiderschap in het onderwijs.

Aanmelden

Meld je hier op de website van HZ University of Applied Sciences aan voor het event 'Lerend leiderschap in co-creatie' op vrijdag 8 april