Achteraf waarderen van informeel leren

In Achteraf waarderen laat je het leren dat je elke dag doet, in je eigen school zien. Het achteraf waarderen kun je gebruiken voor je herregistratie schoolleider PO.

Als ervaren schoolleider kun je veel leren van je eigen handelen. In de herregistratiemodule Achteraf waarderen van informeel leren bouw je een portfolio op rond een of meer thema’s. We raden je aan om maximaal drie thema’s tegelijk te willen aantonen. Door te reflecteren op je ontwikkeling, geef je meer richting aan je eigen gedrag van morgen.

Inhoud

Bij de herregistratiemodule Achteraf waarderen van informeel leren bouw je een portfolio op rond een of meer thema’s die het Schoolleidersregister PO noemt.

In dit traject doorloop je het volgende stappenplan:

  1. Je vult het digitaal portfolio. Je kunt aan verschillende thema’s tegelijk werken.
  2. Je bepaalt dat een thema voldoende uitgewerkt is.
  3. Je stuurt je digitaal portfolio op naar je begeleider bij Penta Nova.
  4. Je portfolio wordt bekeken door twee docenten.
  5. Als je inhoud helder is, ontvang je een uitnodiging om met beide docenten in gesprek te gaan.
  6. Docenten kennen een waarde toe aan jouw inhoud en het gesprek. Deze waarde zie je terug als herregistratiepunten, het wordt schriftelijk voor je uitgewerkt en toegelicht. 

 

Doelgroep

De herregistratiemodule Achteraf waarderen van informeel leren is bedoeld voor schoolleiders uit het primair onderwijs die op hun eigen ervaring willen reflecteren en zich op basis daarvan verder willen ontwikkelen.

Begeleiding

Je werkt in je eigen tempo op de momenten dat het jou uitkomt. Je doet dit zelfstandig, maar je kunt ook met andere schoolleiders optrekken. We denken graag met je mee vanaf het begin bij een startgesprek en ook al een uurtje tussentijds. Wil je meer begeleiding, dan spreken we dat op maat af.

Kosten

€ 1.650

Studiebelasting

Het schrijven van je portfolio vraagt naar schattig ongeveer vier dagdelen. Doe dat in delen, gebruikmakend van onze begeleiding. 

Afronding

Twee docenten bespreken met jou je portfolio. Een afgerond portfolio en valideringsgesprek leiden samen tot een herregistratiewaarde, die wordt vastgelegd in een verslag dat je na afloop toegestuurd krijgt.

Persoonlijk contact

In dit traject trekken schoolleider en begeleider samen op. Wil je alvast kennismaken, of verdere vragen bespreken? Je bent van harte welkom bij Henriëtte Hoogenkamp, docent en adviseur bij Penta Nova. Mail naar h.hoogenkamp@hsmarnix.nl.

Inschrijven

Schrijf je in via onderstaande knop.

Inschrijven