Human Resource Management in het onderwijs

Human resource management (HRM) in de school: hoe kan ik mijn teamleden zien als bron voor organisatiesucces? Tijdens deze vijfdaagse opleiding ga je aan de slag met HRM in het onderwijs.

Op basis van het AMO-model, dat in HRM staat voor Ability, Motivation en Opportunity, ga je aan de slag met thema’s als teamsamenstelling, professionalisering, werving en selectie, eigenaarschap en het aansturen van professionals. Dat leidt tot een antwoord op de vraag: hoe creëer ik goed werkgeverschap in samenhang binnen mijn school? We maken gebruik van relevante literatuur en bekijken perspectieven buiten de school ter inspiratie.  

Inhoud

Het herregistratietraject Human Resource Management in het onderwijs bestaat uit vijf scholingsdagen waarbij we ingaan op thema’s als Perspectieven op HRM (dag 1), aansturen van professionals (dag 2 en 3 met eigenaarschap in het team), perspectieven buiten de school (dag 4 met voorbereiden bedrijfsbezoek en maatjesbezoek) en goed werkgeverschap in samenhang (dag 5). Tijdens de dagen is ruimte voor leren van en met elkaar doordat we op bezoek gaan in de werkcontext van een maatje en inspiratie opdoen tijdens een bedrijfsbezoek. Daarmee kijken we ook buiten de onderwijscontext. Tijdens de laatste dag presenteer je de opbrengst van dit traject als eindopdracht. Je krijgt voor deze opleiding digitaal een aantal artikelen beschikbaar en hebt het volgende boek nodig wat je vooraf zelf dient aan te schaffen:

  • Ruijters, M., Luin, G. van. & Wortelboer, F. (2019) Mijn binnenste buiten. Werken aan je professionele identiteit. Boom (224 pagina’s)  

Doelgroep

Schoolleiders die in aanmerking willen komen voor herregistratie.

Lesdagen

  • Dinsdag 28 januari 2025
  • Maandag 24 maart 2025
  • Woensdag 4 juni 2025
  • Woensdag 8 oktober 2025
  • Vrijdag 10 december 2025

De lesdagen zijn van 9:00 tot 16:00 uur.

Locatie

De lesdagen vinden in overleg plaats op één van de locaties bij Driestar educatief, Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda, Disketteweg 11 in Amersfoort) of bij de Marnix Academie, locatie NewtonHouse: Newtonlaan 201, 3584 BH Utrecht

Kosten

€ 2.250,-

Kosten zijn inclusief persoonlijke online kennismaking en afsluitend 'meedenk'-gesprek na afloop van het traject. 

Opzet

Dit traject kent vijf plenaire bijeenkomsten, waarvan het laatste dagdeel een presentatiemoment is. Tussentijds werk je aan je eindpresentatie aan de hand van de aangeboden literatuur.

Studiebelasting

De studiebelasting is 94 uur, waarvan 44 contacturen en 50 uur zelfstudie (waarvan 20 uur literatuurstudie).

Afronding 

Je schrijft een paper met daarin jouw visie op HRM en op welke manier je het eigenaarschap van je teamleden versterkt. Daarbij betrek je de feedback van je maatje en de uitkomst van het bedrijfsbezoek. Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je de hoofdlijnen hiervan.

Inschrijven

Schrijf je in via onderstaande knop.

Inschrijven

Wil je dit traject Incompany doen met je collega's uit je bestuur? Mooi! Dat werkt voor iedereen verbindend en waarderend. Mail naar t.demots@hsmarnix.nl dan gaan we in gesprek.