Marieke van Vliet

Kern-/themadocent OSL, lesplaatscoördinator

Aanpak

Gedreven, enthousiasmerend, vasthoudend en doelgericht. Het zijn de eigenschappen die ik meeneem in mijn werk als (team)coach, begeleider en docent op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en veranderkunde.

Mijn grootste drijfveer in mijn werk is de ontdekkingstocht van leren en ontwikkelen en van zicht krijgen op gedragspatronen die bevorderend dan wel belemmerend werken bij mezelf en bij de teams en individuen die ik begeleid. Dit, in de wetenschap en vanuit de ervaring dat inzicht in die patronen het pad effent voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Quote

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.” (Vivian Greene)

Mijn activiteiten

Kern- en themadocent binnen OSL en MEL van Penta Nova

Opleidingsdocent Master Leren en Innoveren, ontwikkelaar, leercoach en assessor Hogeschool Inholland

Eigenaar Marieke van Vliet Training en Coaching, i.s.m. Emily Nijhuis (Nijhuis&VanVliet)

Mijn expertise

Behept met een directe manier van aanspreken en een concrete manier van formuleren én in het bezit van het vermogen om in één zin een situatie haarscherp neer te zetten zoek ik grenzen op. Met als doel anderen uit te dagen om deze grenzen verder te verkennen vanuit een nieuw of een ander perspectief. Grenzen opzoeken dus, om ze vervolgens te verleggen. Het resultaat? Inzichten in en handvatten voor verbetering, verandering en/of innovatie van mens en organisatie.

Mijn publicaties

Bijdrage Coach Link Magazine, mei 2021 (nog te verschijnen): “Een kwestie van lef hebben: werken aan je professionele identiteit”.