Opleiding management onderwijs

Ben je leraar in het po of vo en heb je interesse in leidinggeven op een school? Dan is het traject Oriëntatie op management iets voor jou. Maak kennis met aspecten van leidinggeven, krijg inzicht in de dagelijkse praktijk van een leidinggevende en kom erachter of leidinggeven iets is wat bij jou past. 

Sinds dit jaar biedt Penta Nova deze opleiding niet meer aan. Wil je een Incompany traject volgen? Neem dan contact op met Monique Keesom.

Op dit moment is het voor schoolbesturen al lastig om goede leidinggevenden te vinden. De komende jaren neemt het tekort aan leidinggevenden in het basis- en voortgezet onderwijs drastisch toe omdat veel schoolleiders met pensioen gaan. Er ligt dus een kans voor leraren met ambitie voor leidinggeven. 

Inhoud 

Het traject Oriëntatie op management bestaat uit een intakegesprek, twee begeleidingsgesprekken, vier dagbijeenkomsten, praktijkopdrachten, een externe oriëntatie bij een andere school en een eindgesprek over de vraag: Is leidinggeven iets voor mij? 

Thema’s in het traject zijn: 

  • Het beroepsbeeld van de schoolleider 
  • De competenties van de schoolleider 
  • De rollen, taken en bevoegdheden van de schoolleider 
  • Start en duur 

De afronding van het traject bestaat uit een persoonlijk gesprek over jouw kwaliteiten en een loopbaanadvies. Je ontvangt na positieve afronding een certificaat. 

Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan langs bij een van onze voorlichtingsavonden. Kerndocenten lichten toe wat de opleiding inhoudt, voor wie de opleiding is en wat je ermee kunt in je onderwijspraktijk. Ook is er een student aanwezig om al je vragen te beantwoorden.