Opleidingen » Schoolleider Basisbekwaam » Verkort traject

Wil je nog meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Je kan de brochure ook per post ontvangen

Voor wie?
Deze opleiding is geschikt voor (aankomend) schoolleiders in het bezit van het diploma Middenmanagement (of een gelijkwaardig diploma), die verantwoordelijkheden dragen in hun huidige praktijk. Om te worden toegelaten is een leidinggevende rol in de school vereist. Er wordt een stevige inzet gevraagd vanuit een nieuwsgierige basishouding.

Intakegesprek
Wij vinden een goede match tussen aanbod en verwachtingen belangrijk, daarom volgt toelating na een persoonlijk intakegesprek met de kerndocent van de opleiding. Bij het intakegesprek komen de volgende onderwerpen aan bod: tijdsinvestering, literatuur, schrijfvaardigheid, taken in school en samenwerkend leren.

Omvang
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam verkort is een deeltijdopleiding. De studielast is 10 ECTS (European Credits) wat overeenkomt met 280 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Locatie
De leslocatie is de Marnix Academie in Utrecht.

Lesdagen / lestijden
Het traject start jaarlijks in oktober en duurt acht maanden. De lesdag is woensdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gemiddel is er eens per maand een studiedag op de hogeschool. Aan het begin van de opleiding is een tweedaags seminar gepland op een centrale locatie. Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor het traject Schoolleider Basisbekwaam verkort betaal je € 3.450,- inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het seminar bedragen € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300.- 

Afronding
De opleiding wordt afgerond met twee toetsen. Als je de opleiding positief hebt afgerond ontvang je het reguliere diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur po bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Nadere informatie?
Een vervolgopleiding kiezen is een belangrijke stap, vandaar dat je uiteraard kunt overleggen met de kerndocent van de opleiding. Stuur dan een mail naar Rob Freeke (r.freeke@hsmarnix.nl) met je naam en telefoonnummer, dan neemt hij binnen enkele dagen contact met je op.

Voorlichtingsavond
Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van de voorlichtingsbijeenkomsten. Je krijgt er informatie over de opleidingen, kunt praten met studenten en een persoonlijk adviesgesprek aanvragen. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleidingen.

Een voorlichtingsavond heeft een vast programma, het is dus geen inloopavond. 

Rotterdam: locatie Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90
Woensdag 12 februari van 17.00 tot 20.00 uur (Opleiding Schoolleider)

Leiden: locatie Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11
Maandag 10 februari van 18.30 tot 20.00 uur

Gouda: locatie Driestar Hogeschool, Burgemeester Jamessingel 2
Maandag 10 februari van 18.30 tot 20.00 uur

Utrecht: locatie Marnix Academie, Vogelsanglaan 1
Donderdag 23 januari van 19.30 tot 21.00 uur

Ede: locatie Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100
Donderdag 30 januari van 19.00 tot 21.30 uur

Zwolle: locatie Hogeschool Viaa, Assendorperdijk 11
Woensdag 5 februari van 19.30 tot 21.00 uur