Opleidingen » Schoolleider Basisbekwaam » Verkort traject

Wil je nog meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Je kan de brochure ook per post ontvangen

Voor wie?
Deze opleiding is geschikt voor (aankomend) schoolleiders in het bezit van het diploma Middenmanagement (of een gelijkwaardig diploma), die verantwoordelijkheden dragen in hun huidige praktijk. Om te worden toegelaten is een leidinggevende rol in de school vereist. Er wordt een stevige inzet gevraagd vanuit een nieuwsgierige basishouding.

Intakegesprek
Wij vinden een goede match tussen aanbod en verwachtingen belangrijk, daarom volgt toelating na een persoonlijk intakegesprek met de kerndocent van de opleiding. Bij het intakegesprek komen de volgende onderwerpen aan bod: tijdsinvestering, literatuur, schrijfvaardigheid, taken in school en samenwerkend leren.

Omvang
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam verkort is een deeltijdopleiding. De studielast is 10 ECTS (European Credits) wat overeenkomt met 280 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Locatie
De leslocatie is de Marnix Academie in Utrecht.

Lesdagen / lestijden
Het traject start jaarlijks in oktober en duurt acht maanden. De lesdag is woensdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gemiddel is er eens per maand een studiedag op de hogeschool. Aan het begin van de opleiding is een tweedaags seminar gepland op een centrale locatie. Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor het traject Schoolleider Basisbekwaam verkort betaal je € 3.450,- inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het seminar bedragen € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300.- 

Afronding
De opleiding wordt afgerond met twee toetsen. Als je de opleiding positief hebt afgerond ontvang je het reguliere diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur po bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Nadere informatie?
Een vervolgopleiding kiezen is een belangrijke stap, vandaar dat je uiteraard kunt overleggen met de kerndocent van de opleiding. Stuur dan een mail naar Rob Freeke (r.freeke@hsmarnix.nl) met je naam en telefoonnummer, dan neemt hij binnen enkele dagen contact met je op.

Voorlichting

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gegeven door kerndocenten van de opleiding. Iedere locatie heeft zijn eigen vaste programma voor een voorlichting. Het is dus geen inloopavond. Op deze pagina vind je de eerstvolgende voorlichtingsdata en onderaan de pagina kun je je aanmelden.

In verband met het coronavirus zullen de voorlichtingsbijeenkomsten online plaatsvinden.