Opleidingen » Schoolleider Basisbekwaam » Eénjarige opleiding

Wil je nog meer weten over de opleiding? Download hier de brochure.

 

Omvang
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 15 ECTS (European Credits) wat overeenkomt met 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Locaties
De opleiding wordt aangeboden in Haarlem/Alkmaar (do), Leiden (do), Rotterdam/Den Haag (do), Gouda (do), Utrecht (di), Ede (di), Helmond, Zwolle (di).

Lesdagen en lestijden
De opleiding start jaarlijks in september. Lesdag is dinsdag of donderdag afhankelijk van de leslocatie, (zie hierboven). Lestijden zijn tussen 9.00 en 17.00 uur. Aan het begin van de opleiding is een tweedaags seminar gepland. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op de hogeschool. Daarnaast is er een aantal onbegeleide leerkringbijeenkomsten op de scholen van de betreffende deelnemers van de leerkring. Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor de leergang 2021-2022 betaal je € 5.855,- inclusief koffie/thee en lunch. De verblijfskosten voor het seminar bedragen € 325,- inclusief btw. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300,-. 

Afronding
De opleiding wordt afgrond met drie toetsen. Als je de opleiding positief hebt afgerond ontvang je het diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur po bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Wil je nog meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats.