Opleidingen » Schoolleider Basisbekwaam » Eénjarige opleiding

Wil je nog meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Je kan de brochure ook per post ontvangen

Omvang
De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is een eenjarige deeltijdopleiding. De studielast is 15 ECTS (European Credits) wat overeenkomt met 420 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van tien uur.

Lesdagen / lestijden
De opleiding start in september 2017. De opleidingsdag is dinsdag of donderdag, afhankelijk van de leslocatie. Aan het begin van de opleiding is een tweedaags seminar gepland. Gemiddeld een keer per twee à drie weken is er een studiedag op de hogeschool. Daarnaast is er een aantal onbegeleide leerkringbijeenkomsten op de scholen van de betreffende deelnemers van de leerkring. Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor de leergang 2017-2018 betaal je € 5.450,– inclusief lunch en koffie/thee. De verblijfskosten voor het seminar bedragen € 300,- inclusief BTW. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van € 450,–. 

Locaties
De opleiding wordt aangeboden in Haarlem/Alkmaar (do), Leiden (do), Rotterdam/Den Haag(do), Gouda (do), Utrecht (di), Ede (di), Zwolle (di).

Afronding
Als je de opleiding positief hebt afgerond ontvang je het diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur po bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Download de brochure