Opleidingen » Middenmanagement VO

Wil je meer weten over de opleiding? Download de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst.

 

Voor wie?
De opleiding Middenmanagement VO van Penta Nova is voor ambitieuze leraren, jaarcoördinatoren, teamleiders enz. uit het voortgezet onderwijs, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren. Je wilt je bekwamen in het voeren van lastige gesprekken, leiden van vergaderingen, aansturen van veranderingen in een project; daarnaast word je je bewust van je visie op onderwijs en leidinggeven.

Studielast
De opleiding Middenmanagement VO is een opleiding van 15 European Credits (ECTS) Eén ECTS staat voor 28 uur studiebelasting gemiddeld; voor de gehele opleiding moet je rekenen op 420 uur studiebelasting. 

De opleiding Middenmanagement PO is een eenjarige opleiding van 15 European Credits (ECTS). 1 ECTS staat voor 28 uur studiebelasting gemiddeld; voor de gehele opleiding moet je rekenen op 420 uur studiebelasting. 

Lesdagen en lestijden
De lesdag is woensdag van 9.30 tot 16.30 uur. Het studiejaar is verdeeld in 3 trimesters met elk een eigen thema.

Start trimester 1 - Visie op onderwijs en management                                            september 2021
Start trimester 2 - Algemene communicatieve managementvaardigheden      eind november 2021
Start trimester 3 - Schoolorganisatie en schoolcultuur      eind februari 2022

Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor 2021-2022 betaal je € 4.240,– inclusief lunch en koffie/thee. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 275,-.

Locaties
De opleiding wordt aangeboden op de leslocatie in Utrecht.

Afronding
Deelnemers die alle modulen positief afsluiten worden opgenomen in het Abituriënten-register en ontvangen een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Zie voor meer informatie de website van CPION.

“Tijdens de opleiding wordt er goed ingespeeld op praktijkvragen en praktijkervaringen.”

Vrijstelling CPS
Cursisten die bij het CPS de basiscursus Middenmanagement hebben gevolgd; ontvangen vrijstelling voor rimester 1 van de opleiding Middenmanagement van Penta Nova. Zie de website van CPS Onderwijsontwikkeling.

Lees meer over de inhoud van de opleiding of download de brochure

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats. 

Aanmelden voorlichting

Loading