Opleidingen » Middenmanagement VO

Wil je meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Je kunt de brochure ook per post ontvangen

Download de brochures van Penta Nova

Voor wie?
De opleiding Middenmanagement VO van Penta Nova is voor ambitieuze leraren, jaarcoördinatoren, teamleiders enz. uit het voortgezet onderwijs, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren. Je wilt je bekwamen in het voeren van lastige gesprekken, leiden van vergaderingen, aansturen van veranderingen in een project; daarnaast word je je bewust van je visie op onderwijs en leidinggeven.

Studielast
De opleiding Middenmanagement VO is een opleiding van in totaal 15 European Credits (ECTS) die gelijk verdeeld zijn over drie modulen van 5 ECTS. Eén ECTS staat voor 28 uur studiebelasting gemiddeld; dit betekent per module 140 uur. Voor de gehele opleiding moet je rekenen op 420 uur studiebelasting. De drie modules samen duren 1 jaar, er zijn vijf lesdagen per module.

Lesdagen en lestijden
Elke module heeft vijf contactdagen. De lesdag is maandag of woensdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Start module 1 - Visie op onderwijs en management september 2020
Start module 2 - Algemene communicatieve managementvaardigheden eind november 2020
Start module 3 - Schoolorganisatie en schoolcultuur eind februari 2021

Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor de leergang 2021-2022 betaal je € 4.240,– inclusief lunch en koffie/thee. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 275,-.

Locaties
De opleiding wordt alleen aangeboden op de leslocatie in Utrecht.

Afronding
Deelnemers die alle modulen positief afsluiten worden opgenomen in het Abituriënten-register en ontvangen een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Zie voor meer informatie de website van CPION. Als je een losse module volgt, ontvang je na afronding een certificaat van Penta Nova.

“Tijdens de opleiding wordt er goed ingespeeld op praktijkvragen en praktijkervaringen.”

Vrijstelling CPS
Cursisten die bij het CPS de basiscursus Middenmanagement hebben gevolgd; ontvangen vrijstelling voor module 1 van de opleiding Middenmanagement van Penta Nova. Zie de website van CPS Onderwijsontwikkeling.

Lees meer over de inhoud van de opleiding of download de brochure

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met het coronavirus zullen de voorlichtingsbijeenkomsten online plaatsvinden. 

Aanmelden voorlichting

Loading