Opleidingen » Middenmanagement PO

De genoemde kosten en studiebelastingsuren zijn per module

Wil je nog meer weten over de opleiding? Lees dan de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst. Je kan de brochure ook per post ontvangen

 

Voor wie?
De opleiding Middenmanagement PO van Penta Nova is voor ambitieuze leerkrachten, intern begeleiders, bouwcoördinatoren enz. uit het primair onderwijs, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren. Je wilt je bekwamen in het voeren van lastige gesprekken, leiden van vergaderingen, aansturen van veranderingen in een project; daarnaast word je je bewust van je visie op onderwijs en leidinggeven.

Studielast
De opleiding Middenmanagement PO is een opleiding van in totaal 15 European Credits (ECTS) die gelijk verdeeld zijn over drie modulen van 5 ECTS. Eén ECTS staat voor 28 uur studiebelasting gemiddeld; dit betekent per module 140 uur. Voor de gehele opleiding moet je rekenen op 420 uur studiebelasting. De drie modules samen duren 1 jaar, er zijn vijf lesdagen per module.

Lesdagen en lestijden
Elke module heeft vijf contactdagen. De lesdag is woensdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Start module 1 - Visie op onderwijs en management september 2017
Start module 2 - Algemene communicatieve managementvaardigheden januari 2018
Start module 3 - Schoolorganisatie en schoolcultuur april 2018

Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Het cursusgeld per module in cursusjaar 2017-2018 bedraagt € 1.345,– inclusief lunch en koffie/thee. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 300,-.

Locaties
De opleiding wordt aangeboden in Haarlem/Alkmaar, Leiden, Rotterdam/Den Haag, Gouda, Utrecht, Ede, Zwolle.

Afronding
Deelnemers die de alle modulen positief afsluiten worden opgenomen in het Abituriënten-register en ontvangen een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Zie voor meer informatie de website van CPION. Als je een losse module volgt, ontvang je na afronding een certificaat.

“De opleiding is boeiend en inspirerend met enthousiaste docenten.”

Vrijstelling CPS
Cursisten die bij het CPS de basiscursus Middenmanagement hebben gevolgd, ontvangen vrijstelling voor module 1 van de opleiding Middenmanagement van Penta Nova. Zie de website van CPS Onderwijsontwikkeling.

Download de brochure