Opleidingen » Middenmanagement PO

Wil je meer weten over de opleiding? Download de brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst

 

Voor wie?
De opleiding Middenmanagement PO van Penta Nova is voor ambitieuze leerkrachten, intern begeleiders, bouwcoördinatoren enz. uit het primair onderwijs, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren. Je wilt je bekwamen in het voeren van lastige gesprekken, leiden van vergaderingen, aansturen van veranderingen in een project. Daarnaast word je je bewust van je visie op onderwijs en leidinggeven.

Studielast
De opleiding Middenmanagement PO is een eenjarige opleiding van 15 European Credits (ECTS).  Eén ECTS staat voor 28 uur studiebelasting gemiddeld; voor de gehele opleiding moet je rekenen op 420 uur studiebelasting. 

Lesdagen en lestijden
De lesdag is woensdag van 9.30 tot 16.30 uur. In Leiden is de lesdag op vrijdag. Het studiejaar is verdeeld in 3 trimesters met elk een eigen thema.

Start trimester 1 - Visie op onderwijs en management september 2021
Start trimester 2 - Algemene communicatieve managementvaardigheden eind november 2021
Start trimester 3 - Schoolorganisatie en schoolcultuur eind februari 2022

Bekijk het actuele rooster.

Kosten
Voor 2021-2022 betaal je € 4.240,- inclusief lunch en koffie/thee. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 250,-.

Locaties
De opleiding wordt aangeboden in Haarlem/Alkmaar, Leiden, Rotterdam/Den Haag, Gouda, Utrecht, Ede, Helmond/Eindhoven, Zwolle.

Afronding
Deelnemers die de opleiding positief afsluiten worden opgenomen in het Abituriëntenregister en ontvangen een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Zie voor meer informatie de website van CPION

“De opleiding is boeiend en inspirerend met enthousiaste docenten.”

Vrijstelling CPS
Cursisten die bij het CPS de basiscursus Middenmanagement hebben gevolgd, ontvangen vrijstelling voor trimester 1 van de opleiding Middenmanagement van Penta Nova. Zie de website van CPS Onderwijsontwikkeling.

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats. 

Aanmelden voorlichting

Loading