Opleidingen » Herregistratie modulen » Relatie tot omgeving

Toetsing
Op basis van een onderzoek van de eigen omgeving (in relatie tot de school) presenteert de schoolleider welke interventies hij kan doen om de effectiviteit van de samenwerking met de omgeving te bevorderen.

Literatuur
Je maakt gebruik van de meest recente literatuur, in de vorm van artikelen, met betrekking tot leiderschap, ontwikkeling en onderwijs. Deze ontvang je voorafgaand aan iedere bijeenkomst. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van videomateriaal.

Docenten
Drs. Peter de Vries en drs. Marije Kortenoeven. Kerndocent Peter de Vries is Nederlands belangrijkste expert op het gebied van ouderbetrokkenheid, veelgevraagd spreker en auteur van onder meer Handboek Ouders in de school en het e-book Ouderbetrokkenheid 3.0.

Studiebelasting
De studiebelasting is 5 EC (140 uur) en bestaat uit het lezen van literatuur, het maken van een praktijkopdracht en reflectie-opdrachten, en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten.

Professionaliseringsthema
Deze module valt onder het thema 'In relatie staan tot de omgeving'. Kijk voor meer informatie over dit thema op het Schoolleidersregister PO