Opleidingen » Herregistratie modules » School als gemeenschap

Literatuur
Je maakt gebruik van de meest recente literatuur in de vorm van artikelen, met betrekking tot leiderschap, ontwikkeling en onderwijs. Deze ontvang je voorafgaand aan iedere bijeenkomst. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van videomateriaal.

Docenten
Kerndocent in deze module is Jacomijn van der Kooij. Daarnaast wordt gewerkt met gastdocenten vanuit Penta Nova, Verus en verbonden aan universiteiten.

Toetsing
De afronding van de module bestaat uit het schrijven van een visiestuk over wat de theoretische, persoonlijke en organisatorische aspecten van de module voor de komende vijf jaar voor je eigen onderwijsorganisatie betekenen. Je beschrijft een visie, de aanpak en het verandermanagement. Het is de bedoeling dat dit document tot stand komt in samenwerking met het eigen team.

Studiebelasting
De studiebelasting is 5 EC (140 uur) en bestaat uit het lezen van literatuur, het maken van praktijk- en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten.

Professionaliseringsthema
Deze module wordt door het SRPO gewaardeerd met 70 punten. De module valt onder de thema's Persoonlijk leiderschap | Wildcard. Kijk voor meer informatie over de thema's bij het Schoolleidersregister PO.


 

 

Wil je meer weten over onze opleidingen? Dan ben je van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. De voorlichting wordt gegeven door kerndocenten van de opleiding. Tijdens de voorlichting kun je in gesprek gaan met studenten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt er genoeg informatie over de opleiding zelf en je kunt een adviesgesprek aanvragen.

In verband met de coronamaatregelen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten online plaats.