Opleidingen » Zij-instroom Schoolleider

Ben jij leidinggevende buiten het onderwijs en overweeg je om schoolleider te worden? Of ben je net gestart als schoolleider en neem je ervaringen mee uit een ander werkveld? Wellicht is het zij-instroomtraject tot schoolleider de kans om samen met medestudenten, de werkgever en ons als opleider een zeer stevig fundament te vormen voor jouw (toekomstig) leiderschap!

Het zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs/Directeur van buiten is een competentie- en praktijkgerichte opleiding die door meerdere hogescholen binnen Penta Nova wordt aangeboden, in de vorm van een samenwerking tussen de hogeschool en Penta Nova. 
Het is een opleidingstraject voor leidinggevenden van buiten het onderwijs die als gediplomeerd schoolleider in het beroep willen instromen.

Als je het zij-instroomtraject tot schoolleider succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Schoolleider Vakbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister PO.

Profiel kandidaten 
Het zij-instroomtraject gaat uit van reeds opgedane ervaring en verworven competenties. Elders verworven competenties worden vooral verwacht op het domein Management.

Kandidaten die in aanmerking komen voor het éénjarig traject hebben minimaal:
• een afgeronde hbo- of academische opleiding
• ervaring met aansturing van professionals in teams
• voldoende studiemogelijkheden (studeren/stages)  

In Utrecht wordt dit traject uitgevoerd door de Marnix Academie. Lees meer over dit traject op de website van het Marnix Onderwijscentrum. Je kunt ook contact opnemen met opleidingscoördinator Judith Amels.

In Leiden wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Leiden. Lees meer over dit traject op de website van Hogeschool Leiden. Je kunt ook contact opnemen met opleidingscoördinator Paul Kupper.

In Den Haag wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Inholland. Lees meer over dit traject op de website van Hogeschool Inholland. Voor informatie kun je contact opnemen met opleidingscoördinator Marieke van Vliet.

In Zwolle wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Viaa. Voor informatie kun je contact opnemen met opleidingscoördinator Gerbrand Kloppenburg.

Lees meer over: Hoe word ik schoolleider?