Opleidingen » Zij-instroom Schoolleider

Ben je leidinggevende buiten het onderwijs en ambieer je de functie van schoolleider als nieuwe stap in jouw carrière? Dan is het zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs iets voor jou. Meerdere hogescholen binnen Penta Nova bieden deze opleiding aan.
 

Zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs is een competentie- en praktijkgerichte opleiding die op meerdere hogescholen binnen Pena Nova wordt uitgevoerd, vaak in de vorm van een samenwerking tussen de deeltijdopleiding Leraar basisonderwijs van de hogeschool en Penta Nova. 

Kenmerken zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs
Het is een opleidingstraject voor leidinggevenden van buiten het onderwijs die als gediplomeerd schoolleider in het beroep willen instromen.

Het succesvol doorlopen van het zij-instroomtraject Directeur basisonderwijs geeft recht op het diploma Schoolleider Vakbekwaam. Met dit diploma kun je je registreren als directeur po bij het Schoolleidersregister PO.

Profiel kandidaten 
Het zij-instroomtraject gaat uit van reeds opgedane ervaring en verworven competenties. Elders verworven competenties worden vooral verwacht op het domein Management.

Kandidaten die in aanmerking komen voor het éénjarig traject hebben minimaal:
• een afgeronde hbo- of academische opleiding
• ervaring met aansturing van professionals in teams
• voldoende studiemogelijkheden (studeren/stages)  

In Utrecht wordt dit traject uitgevoerd door het Marnix Onderwijscentrum. Lees meer over dit traject op de website van het Marnix Onderwijscentrum. Je kunt ook contact opnemen met opleidingscoördinator Judith Amels.

In Leiden wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Leiden. Lees meer over dit traject op de website van Hogeschool Leiden. Je kunt ook contact opnemen met opleidingscoördinator Paul Kupper.

In Den Haag wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Inholland. Voor informatie kun je contact opnemen met opleidingscoördinator Marieke van Vliet.

In Zwolle wordt dit traject uitgevoerd door Hogeschool Viaa. Voor informatie kun je contact opnemen met opleidingscoördinator Marielle Bouwman.

Lees meer over: Hoe word ik schoolleider?