Nieuws
Nieuwsoverzicht

17 miljoen onderwijsexperts

Op 3 september werd het Utrechste academische jaar geopend door Arie Slob. Margriet Westerbeek van Penta Nova schreef hierover.

17 miljoen onderwijsexperts

“Ik kom wekelijks op scholen en zie daar veel moois. Bestuurders, schoolleiders en leraren zijn met hart en ziel bezig met hun school en helpen kinderen hun talenten te ontwikkelen! Dat belangrijke werk kan rekenen op ruime belangstelling! Net als 17 miljoen bondscoaches hebben we ook 17 miljoen onderwijsexperts!” Dit zei minister van onderwijs Arie Slob  maandag 3 september  bij de opening van het academisch jaar te Utrecht.

17 miljoen onderwijsexperts? Ga er maar aan staan! Schoolleiders,  bestuurders, leerkrachten, leerlingen en ouders zullen herkennen dat ieder graag wat over het onderwijs te zeggen wil hebben.

Ook zei de minister dat we  de kwaliteit van het onderwijs alleen kunnen verbeteren als we op elk niveau bezig zijn met de vraag: Wat is goed onderwijs en hoe bereiken we dit samen?

Deze vraag  sluit nauw aan bij  leervragen van  Penta Nova-studenten, (aspirant)schoolleiders PO, VO en MBO,  die vanuit leiderschapsperspectief  vragen stellen als  “Hoe geef ik leiding aan een school  in een steeds  complexere samenleving? Hoe kunnen we  samen  door middel van onderzoek en dialoog de kwaliteit van het onderwijs  versterken zodat leerlingen  zich optimaal kunnen ontwikkelen?”

Deze maand gaan veel opleidingen van Penta Nova, de Academie voor Schoolleiderschap, weer van start. Docenten en coaches  hebben er zin in en kijken samen met studenten uit naar een uitdagend,  onderzoekend en leerzaam jaar!

Op enkele lesplaatsen,  Gouda, Leiden, Zwolle en Ede  kunnen nog studenten geplaatst worden. Kijk bij ons aanbod voor meer informatie.

Geschreven door Margriet Westerbeek (Kerndocent middenmanagement Ede)