Nieuws
Nieuwsoverzicht

Inge Andersen wordt Lector Waardegericht Leiderschap

Dr. Inge Andersen is per 1 september benoemd als lector ‘waardegericht leiderschap’ bij Penta Nova. Zij wordt ook academic director van de masteropleiding Educational Leadership.

Inge Andersen wordt Lector Waardegericht Leiderschap

Het lectoraat Waardegericht leiderschap zal onderzoek verrichten naar de rol van waarden in het leiderschap in scholen.  Het begrip waarden wordt daarbij breed geïnterpreteerd. Waarden hebben betrekking op betekenisgeving, op ideeën over wat goed en slecht is, op ethiek en moraal en principes en richtlijnen. Naast interne en externe onderzoeksdata zijn zij een belangrijke bron om richting te geven aan besluitvorming en acties. 
Het onderzoek naar waardegericht leiderschap zal worden verricht vanuit een op te zetten kenniskring. In de kenniskring zetten onderzoekers van de verschillende hogescholen zich in voor kennisontwikkeling, in samenwerking met diverse scholen.

Als academic director van de masteropleiding is Inge Andersen verantwoordelijk voor de kwaliteit, de actualiteit en de samenhang van het onderwijsprogramma. De lector zal samenwerken met associate lector dr. Lisette Uiterwijk die tevens opleidingscoördinator van de masteropleiding is. 
Inge Andersen volgt dr. Meta Krüger op, die recent met pensioen ging.

Over Inge Andersen
Inge Andersen was hoofddocent Leiderschap aan de Hogeschool Utrecht.  Eerder werkte ze als onderzoeker, opleider en adviseur bij diverse organisaties. Samen met dr. Meta Krüger heeft ze het beroepsprofiel ontwikkeld voor het schoolleidersregister. In 1996 promoveerde ze op Teacher isolation in primary schools.