Nieuws
Nieuwsoverzicht

Net verschenen: ‘Onderzoeksmatig leidinggeven’, het nieuwe boek van dr. Meta Krüger

De onderzoekers van de kenniskring ‘Leiderschap in het Onderwijs’ zijn samen met schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs op zoek gegaan naar geschikte interventies voor het creëren van een onderzoekende cultuur. Daarover wordt verslag gedaan in dit boek.

Net verschenen: ‘Onderzoeksmatig leidinggeven’, het nieuwe boek van dr. Meta Krüger

Er worden handreikingen gegeven aan schoolleiders en bestuurders om een onderzoekende cultuur in hun scholen vorm te geven. Enerzijds vanuit wat er al bekend is uit de literatuur over interventies voor het creëren van een onderzoekende cultuur, anderzijds wordt uiteengezet welke bevorderende en belemmerende factoren voor het leidinggeven aan zo’n cultuur uit het onderzoek van de kenniskring naar voren zijn gekomen. 

Het boek is bestemd voor schoolleiders en bestuurders primair en voortgezet onderwijs, die het onderzoeksmatig werken in hun school willen bevorderen.  Door de combinatie van theoretische achtergronden en praktijkvoorbeelden is het boek ook uitermate geschikt voor schoolleiders in opleiding. 

Onderzoeksmatig leidinggeven is geschreven door Meta Krüger, emeritus lector bij de Academie voor Schoolleiderschap Penta Nova, samen met de leden van de Kenniskring van het Lectoraat Leiderschap in het Onderwijs.