Master Educational Leadership in Seminars | Praktische informatie

Voor wie? 

De Master Educational Leadership is voor schoolleiders uit het po, vo mbo en hbo. In bepaalde gevallen is het op basis van een intake mogelijk om als niet-schoolleider toegelaten te worden. 

Toelatingseisen

Instroomvoorwaarden voor toelating tot het eerste jaar zijn: 

  • ten minste een afgeronde bachelor opleiding; 
  • een (basis)opleiding onderwijsmanagement; 
  • een leidinggevende positie/functie in een onderwijsorganisatie; 
  • een werkplek die voldoet aan de eisen van een leerwerkplek; 
  • een positief studieadvies naar aanleiding van het intakegesprek. 

Investering

De MEL is een onbekostigde masteropleiding. Dit betekent dat de overheid geen deel van de kosten voor haar rekening neemt. Het collegegeld voor 2021-2022 bedraagt € 7.438,– per jaar. De verblijfskosten voor de seminars zijn € 225,– per seminar, inclusief btw (in totaal 8 á 9 per studiejaar). De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 500 ,– voor de gehele studietijd. 

Studielast 

De studielast is 60 EC (European Credits) in totaal, dus 30 EC per jaar wat overeenkomt met 840 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van 20 uur. 

Locatie 

Deze opleidingsvorm wordt als in-company aangeboden, waarbij de locatie in overleg bepaald wordt.

Afronding 

Studenten ronden de opleiding af op basis van een masterthesis en een zelfevaluatie (met eindgesprek) en behalen daarmee de mastergraad. De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de NVAO en geeft een door de overheid erkende mastergraad van Master of Arts. 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Servicebureau van Penta Nova: Telefoon: 030 275 35 80 E-mail: info@pentanova.nl 
Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kun je contact opnemen met de kerndocent: MEL Noord Nederland: drs. Gerbrand Kloppenburg via 06 427 11 851 of g.kloppenburg@viaa.nl en voor MEL Zeeland: dr. Schelte Beltman via 06 215 84 854 of s.beltman@hsmarnix.nl.