jubileum

Penta Nova bestaat nu 10 jaar. De zes samenwerkende hogescholen willen dit heugelijke feit vieren met een conferentie. Keynotesprekers zijn Joris Luyendijk en Louise Stoll. 

Programma

10.30 uur Inloop
11.00 uur Opening door drs. Rens Rottier
11.15 uur Keynote door Joris Luyendijk over waardegericht leiderschap
12.00 uur Ronde tafel gesprek o.l.v. masterstudenten over waardegericht schoolleiderschap
12.45 uur Lunchpauze                                       
13.45 uur Keynote door dr. Louise Stoll; Professional Learning Community and Learning Networks
14.30 uur Forum discussie op basis van stellingen o.l.v. dr. Inge Andersen
15.00 uur Netwerkborrel

Deelnemers forumdiscussie 

Dr. Schelte Beltman, kerndocent Master Educational Leadership, Penta Nova
Dr. Inge Andersen, lector leiderschap in het onderwijs, Penta Nova
Dr. Lisette Uiterwijk, associate lector leiderschap in het onderwijs, Penta Nova
Dr. Arienne van Staveren, lector leren en Innoveren, Marnix Academie

Kerninformatie
Jubileum Conferentie Penta Nova 15 februari 2019
Locatie: Van der Valk Utrecht; Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht
Doelgroep: studenten, alumni, relaties

Joris Luyendijk


Joris Luyendijk is een antropoloog, journalist en auteur. Hij studeerde politicologie, geschiedenis en Arabische en religieuze antropologie. Zijn studietijd in Caïro resulteerde in het boek Een goede man slaat soms zijn vrouw. Vervolgens was hij een aantal jaren actief als correspondent voor diverse media in Caïro, Beiroet en Oost-Jeruzalem. Nog voordat het debat over de islam en het terrorisme losbarstte, publiceerde hij in maart 2001 Een tipje van de sluier. Voor zijn boek Het zijn net mensen, over de onmogelijkheid van goede, objectieve journalistieke berichtgeving, ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs 2006 en de NS Publieksprijs 2007.

In 2010 liep Luyendijk een maand mee op het Binnenhof in Den Haag. Over zijn ervaringen scheef hij het boek Je hebt het niet van mij, maar... Kort na de verschijning hiervan vroeg The Guardian Luyendijk om voor hen te schrijven over de financiële wereld in het hart van Londen. Vanuit antropologisch perspectief deed hij hiernaar onderzoek en hield een blog bij. In het najaar van 2014 verscheen Dit kan niet waar zijn waarin hij verslag deed van zijn bevindingen in de bankenwereld.

Louise Stoll

Dr. Louise Stoll werkt aan het Institute of Education van het University College London. Daar doet ze onderzoek voor het London Centre for Leadership in Learning. Haar onderzoek richt zich op de lokale en nationale systemen van onderwijs. Hierin is de focus gelegd op het leren in een veranderde wereld. Ze is gedreven om de verbinding te leggen tussen onderzoeken en de praktijk in het onderwijs. Ze staat aan het hoofd van een nationale kennisbank waar ze samenwerkt met schoolleiders en leraren. Verder is ze bezig met het verzamelen van bevindingen van leraren in R&D groepen voor het National College for Teaching and Leadership.

Jubileum Penta Nova

Aanmelden

Loading