Coronarichtlijnen van Penta Nova

Tot aan het eind van het studiejaar 2020-2021 vindt er beperkt onderwijs plaats in ons gebouw. Voor studenten en medewerkers zijn zelftesten beschikbaar via Zelftestonderwijs

Medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Alleen medewerkers van wie de aanwezigheid noodzakelijk is, kunnen in het gebouw van de Marnix Academie werken.

Voor studenten die thuis geen studieplek hebben, is een studieplek aanwezig in het gebouw. Zij moeten zich vooral aanmelden via het Servicepunt. 

Toetsen mogen in het gebouw plaatsvinden. 

Voor iedereen die werkt of een opleiding/cursus volgt bij Penta Nova of anderszins betrokken is bij Penta Nova, gelden onderstaande regels in het gebouw van de Marnix Academie:

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst (minstens 30 seconden).
  • Draag een mondmasker in het gebouw (mag af tijdens bijeenkomsten). Kun je om medische redenen geen mondkapje dragen, maak dat zelf duidelijk aan medewerkers en medecursisten met wie je te maken hebt.
  • Houd anderhalve meter afstand tot elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Gebruik een papieren zakdoekje en gooi deze na (eenmalig) gebruik weg.

Op de portal (beschikbaar voor medewerkers en studenten) worden regelmatig berichten geplaatst over de richtlijnen rondom Corona.

Met vragen of opmerkingen kun je mailen naar corona@hsmarnix.nl. Iemand van het coronateam zal je vraag beantwoorden.

Coronamaatregelen-penta-nova

Als je Corona hebt

Als je als docent of cursist positief getest bent op Covid 19, zal de GGD je vragen om Penta Nova te informeren, als je in het gebouw van de Marnix Academie 48 uur voorafgaand aan de dag dat je klachten kreeg, bent geweest.
We vragen je dit per mail te melden aan het Coronameldpunt: corona@hsmarnix.nl.
Geef daarbij aan met welke klas/groep/team/werkgroep/afdeling je in die tijd op de Marnix Academie bent geweest. Noem ook eventueel andere medewerkers van Penta Nova met wie je meer dan 15 minuten in contact bent geweest, al dan niet op 1,5 meter afstand.
Informeer in elk geval zelf anderen waarvan je denkt dat het nodig is.

Vanuit het Coronameldpunt zal je klas/groep/team/werkgroep/afdeling worden geïnformeerd en eventuele andere concreet aangeduide personen. In principe is dit anoniem. Indien je er geen bezwaar tegen hebt dat je naam wordt genoemd, wil je dat dan expliciet in je mail vermelden?
Gedurende de quarantaine blijf je uiteraard thuis. Zodra de quarantaine is afgelopen, ben je weer van harte welkom.

Medewerkers van Penta Nova dienen, naast de melding via het Coronameldpunt, hun leidinggevende te informeren.

Voor iedereen

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) blijf je thuis. Bij klachten laat je je testen.

Ben je positief getest? Volg de instructie bovenaan deze pagina!

Als je zelf geen klachten hebt, maar een huisgenoot heeft naast milde coronaklachten ook last van koorts of benauwdheid, blijf dan thuis en wacht de testresultaten van de huisgenoot af. Wees in die tijd zelf voorzichtig met sociale contacten en wees waakzaam op het ontwikkelen van klachten bij jezelf. In dat laatste geval laat jij je alsnog testen. Als je huisgenoot geen corona heeft, dan is thuisblijven niet langer nodig. Is de huisgenoot besmet, dan volg je het advies van de GGD en blijven jullie tien dagen thuis.

Het gebouw is tijdens collegeweken geopend. Onderwijs vindt grotendeels online plaats, maar daarnaast gedeeltelijk in het gebouw.

Medewerkers werken zoveel mogelijk op afstand.

Medewerkers van wie de aanwezigheid in het gebouw niet vereist is voor de onderwijsactiviteiten, werken vanuit huis. Zij zijn bereikbaar via e-mail. Voor veel afdelingen geldt dat zij ook telefonisch bereikbaar zijn via het algemene nummer van de Marnix Academie: 030 275 34 00.

Het restaurant van de Marnix Academie is gesloten.

Voor studenten en cursisten

Als je positief bent getest op Corona, volg dan de instructies bovenaan deze pagina.

Fysiek onderwijs en stages zijn noodzakelijke activiteiten waarvoor je met het OV mag reizen.

Voor medewerkers

Als je positief bent getest op Corona, volg dan de instructies bovenaan deze pagina.

We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid: je werkt thuis, tenzij dat niet anders kan.

Als het voor onderwijsactiviteiten noodzakelijk is dat je naar de Marnix Academie komt, dan kan dat (als je geen klachten hebt). Meld je wel vooraf aan via het formulier dat op de portal beschikbaar is (bij het ServicePunt).